Keurmerken

SNA Keurmerk
Dit is dé norm voor bedrijven dat personeel ter beschikking stelt. Zo onderscheidt u eenvoudig goede uitleenbedrijven van de slechte. In 2007 hebben de vakbonden en werkgeversorganisaties samen met de Belastingdienst, het Ministerie van Financiën, Sociale Zaken en Werkgelegenheid gezamenlijk het keurmerk Stichting Normering Arbeid in het leven geroepen. De normen van dit keurmerk zijn vastgelegd in de nationale norm NEN 4400-1.

WKA (Wet Ketenaansprakelijkheid)
Het keurmerk is ontstaan op initiatief van bedrijven die personeel inlenen, om de risico’s op de wet Ketenaansprakelijkheid uit te sluiten. De uitleenorganisatie die uw personeel op de loonlijst heeft staan is namelijk verplicht om voor u de verplichte afdrachten aan de Belastingdienst te doen. Wanneer hier niet aan wordt voldana, kan de Belastingdienst u als inlenende partij hiervoor aansprakelijk stellen. Het maakt dan niet uit of u keurig uw verplichtingen aan het uitzendbureau heeft voldaan. Als zij niet de juiste afdrachten doen, dan kunt u alsnog een naheffing en een boete krijgen.

G-rekening
Bij uitleenbedrijven die NEN 4400-1 gecertificeerd zijn kunt u ook gebruik maken van een G-rekening. Dit is een geblokkeerde rekening waar uw partner alleen loonheffing mee kan betalen. Hier maakt u een deel van het factuurbedrag op over zodat hier de loonheffing van betaald kan worden.